Київ заявив про підтримку дій США в Сирії

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України наголошує, що застосування хімічної зброї в Сирії є порушенням міжнародного права і військовим злочином.
МЗС заявив

Україна підтримує дії США в Сирії для запобігання військових злочинів в подальшому.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ, повідомляє «Слово і Діло».

«Дії США мають бути підтримані для запобігання подальших військових злочинів режиму, зокрема проти мирного населення», - наголошується в документі.

Київ підкреслює, що будь-яке застосування хімічної зброї є кричущим порушенням міжнародного права і військовим злочином. Винні в його застосуванні в Сирії повинні бути притягнуті до відповідальності.

«Вікно можливостей» для Путіна в адміністрації Трампа давно закрилиПолітичний експерт оцінив взаємовідносини адміністрації Трампа з РФ та пояснив, чому Президенту США буде важко вести будь-які домовленості з керівництвом Кремля.

«Безкарність порушника міжнародного права, що застосовує хімічну зброю, веде до подальших злочинів з його боку... Спонсори і ті, хто покриває злочинний сирійський режим, також несуть відповідальність за використання зброї масового знищення і жертви серед цивільного населення в Сирії», - йдеться в заяві.

Також у відомстві зазначили, що блокування Росією роботи Радбезу ООН є неприйнятним і має отримати належну оцінку.

Нагадаємо, сьогодні, 7 квітня, США завдали близько 60 ударів крилатими ракетами по військовій базі сирійських урядових військ. Удар було нанесено по військовому аеродрому аш-Шайрат в районі Хомса, з якого, на думку США, могли організовуватись атаки з використанням хімічної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: