Смертельний вибір РФ: про теракти в метро, особистість Путіна та ненависть до України

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Хто б не був організатором подій, коли гинуть офіцери на фронті - це одна справа, але коли цивільні, - неважливо в Мінську або в Москві, - це трагедія.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, оцінюючи вибух в метро Пітера та повідомлення про те, що спецслужби РФ знали про підготовку теракту.

«Незалежно від того, хто стоїть за терактом: мусульмани, сепаратисти, оточення Путіна — Росія так влаштована, що все це вигідно її президенту. Вся суть в тому, що РФ обрала для себе смертельний номер. Будучи величезною, історично вічною країною, вона поставила все на одну людину. І якщо з ним щось відбувається або не відбувається, то вона переживає потрясіння», - міркує Небоженко.

Тому, додає він, теракт неминуче будуть пов'язувати з особистим бажанням Путіна залишитися ще на один строк.

Теракти відтворюють силу Путіна. Всі тепер тримаються за нього й, не дай боже, з ним щось трапиться. Від Путіна залежить все. Інший аспект — відтворення ненависті, яка дуже важлива для телевізійної картинки. Якщо РФ когось не ненавидить, то вона згасає. 3 роки основний об'єкт ненависті — Україна.

«На нас напали, відібрали територію, але нас і не ненавидять!» — це рідкісний вид злочину, коли злочинець ненавидить свою жертву за власні злочини», - підкреслив політолог.

На його думку, це лише початок, далі буде продовження незалежно від того, чи це свідоме рішення оточення Путіна, чи результат загострення стосунків з мусульманськими сепаратистами.

«Все це призводить до зміцнення влади Путіна. Що б не відбувалося в РФ: вибухи або загибель космічних кораблів — це зміцнює позицію її керівництва. Фраза «немає Путіна — немає Росії» – ціла ідеологія. Тому неважливо, це початок наступу ІДІЛ чи передвиборчої кампанії, бенефіціант один — Путін», - резюмує Віктор Небоженко.

Додамо, що в результаті теракту в Пітерському метро загинуло 11 людей, ще 51 людина отримала поранення. Потужність бомби склала 1 кг в тротиловому еквіваленті. За підозрою в підготовці вибуху в розшук оголошено двоє людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: