Під Балаклеєю піротехніки зменшили небезпечну зону до 500 метрів

Читать на русском
Під Балаклією піротехнікам вдалося зменшити зону забруднення вибухонебезпечними предметами до 500 метрів.
Вибухи в Балаклеї

В ході очищення піротехніками територій навколо міста Балаклія Харківської області від вибухонебезпечних предметів десятикілометрову зону забруднення була зменшена до 500 метрів навколо арсеналу, де відбувалися вибухи.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Станом на 7 квітня в Балаклеї зосереджено понад 500 працівників Національної поліції, ДСНС, Міноборони, військової служби правопорядку, комунальних служб, задіяно майже 130 одиниць техніки.

У період з 23 квітня до Балаклійського відділ поліції надійшло 23 повідомлення про крадіжки, вживаються заходи для розкриття зареєстрованих злочинів.

Як повідомлялося, 6 квітня глава ДСНС Микола Чечоткін заявив, що українські військові планують повністю очистити від вибухонебезпечних предметів 10км зону навколо арсеналу в Балаклії до 18 травня поточного року. «На сьогодні наші підрозділи працюють в 3км зоні, близько 2 км цієї зони вже очищено, по суті, вони працюють вже в радіусі 1 км від арсеналу», - сказав він.

Всього після інциденту було знешкоджено близько 10 тис. боєприпасів.

Зазначимо, що вчора саперам здалося зменшити вибухонебезпечну дону до 1 кілометра.

Нагадаємо, що після вибухів в Балаклії без даху над головою залишилось сто сімей.

Народний депутат України Михайло Добкін заявив, що «Опозиційний блок» надасть допомогу постраждалим внаслідок вибухів на складах боєприпасів в Балаклії. На даний момент його обіцянка знаходиться в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: