Для відставки Корчак НАЗК забракло голосів

Читать на русском
Член НАЗК Руслан Рябошапка вважає, що голова Наталія Корчак має добровільно подати у відставку.
Корчак

Для відставки голови НАЗК Наталії Корчак агентству не вистачило голосів.

Про це заявив член НАЗК Руслан Рябошапка в ефірі «112 Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«Для того, щоб це рішення (про відставку – ред.) було ухвалено, голова мала би добровільно подати у відставку з цієї посади, або ми мали б ухвалити рішення більшістю голосів, оскільки саме ми, члени агентства, рік тому обрали головою агентства Наталію Корчак. Необхідна було більшість, відповідно три голоси, їх немає», - сказав Рябошапка.

Він підкреслив, що в ситуації, яка склалася навколо відставки Корчак, бачить два виходи: зміни в законодавстві, які має проголосувати парламент, або введення так званої ротації в керівництві НАЗК. За його словами, процес ухвалення парламентом цих змін може розтягнутися в часі.

«Ми запропонували принцип ротації, тобто кожен із членів агентства виконує обов'язки голови три місяці, таким чином ми мали б можливість продемонструвати результат управління агентством, але це не було підтримано. Мова не йде про те, що хтось із членів агентства бореться за посаду керівника агентства. Ми пропонуємо ввести рівний доступ до виконання обов'язків», - сказав Рябошапка.

Він також додав, що для запобігання таким ситуаціям, коли при голосуванні не може бути ухвалено рішення, до складу агентства необхідно включити ще одного члена.

Нагадаємо, 29 березня прем'єр Володимир Гройсман запропонував голові НАЗК Наталії Корчак піти у відставку через нездатність організувати роботу Реєстру електронних декларацій.

У відповідь Корчак заявила, що у відставку йти не збирається і звернулася до НАБУ, ГПУ, Національної поліції, РНБО з заявою, в якій звинуватила посадових осіб Держслужби спецзв'язку, а також ДП «УСС» у службових злочинах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: