Корчак підозрює Держслужбу спецзв'язку в зриві е-декларування

Читать на русском
Глава НАПК Наталія Корчак звернулася до НАБУ, ГПУ, Національної поліції, РНБО із заявою, в якій звинуватила посадовців Держслужби спецзв'язку, а також ДП «УСС» в службових злочинах.

Глава НАПК Наталія Корчак звернулася до НАБУ, ГПУ, Національної поліції, РНБО із заявою, в якій звинуватила посадовців Держслужби спецзв'язку, а також ДП «УСС» в службових злочинах.

Про це йдеться в заяві голови Національного агентства з питань запобігання корупції, опублікованому на сайті відомства, передає «Слово і Діло».

«Невиконання Державним підприємством «Українські спеціальні системи» договору з НАПК з адміністрування та програмно-технічного супроводу програмного забезпечення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, створило реальну загрозу зриву кампанії з електронного декларування доходів», - йдеться в повідомленні.

За словами Корчак, Національне агентство здійснює цілодобовий моніторинг виконання договірних умов, за результатами якого встановлено, що з 14 березня в роботі ІТС Реєстру фіксуються перебої, які з 23 березня носять постійний характер.

Корчак прокоментувала проблеми з роботою реєстру деклараційОчільник Нацагентства з запобігання корупції Наталія Корчак прокоментувала проблему з роботою системи е-декларування.
  Як пише Корчак, недоліки в роботі ІТС Реєстру та постійні перебої істотно неможливим виконання суб'єктами декларування свого обов'язку щодо подання електронних декларацій, а також викликали надмірне навантаження на службу технічної підтримки.

«З урахуванням викладеного, як керівник Національного агентства, вбачаю в діях посадових осіб Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації, а також ДП «УСС» ознаки службових злочинів, які дискредитують саму ідею запобігання корупції, електронного декларування доходів і вимагають відповідного правового реагування», - резюмує Корчак.

Нагадаємо, що топ-чиновники зіткнулися з новими проблемами в роботі сайту Національного агентства із запобігання корупції під час весняної кампанії заповнення декларацій.

Раніше Порошенко підписав закон про е-декларування антикорупційних організацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: