Парубій: Україна має розширити співпрацю зі Східною Європою

Читать на русском
На Київському форумі безпеки Парубій заявив, що Україні слід ще більше дбати про нацбезпеку та намагатися посилити співпрацю з країнами Східної Європи.
Андрій Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час Київського форуму з безпеки заявив, що Україні треба розширити поняття безпеки з урахуванням енергетичної, економічної, інформаційної та гуманітарної складових, а також посилити співпрацю з країнами Східної Європи.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Я впевнений, що наше завдання на сьогодні полягає у двох вимірах. В одному вимірі – суттєво розширити розуміння питань безпеки. Я про це вчора говорив із президентом Парламентської Асамблеї НАТО: доки ми не підготуємо високоефективних відповідей щодо безпеки енергетичної, економічної, інформаційної та гуманітарної, нам буде складно надати адекватну відповідь тільки на мілітарну загрозу. Ми повинні суттєво розширити розуміння проблем безпеки», - сказав Парубій.

Андрій ПарубійНародний депутат України

За його словами, наступне, що треба зробити - посилити співпрацю та порозуміння з країнами Східної Європи в рамках спільного євроатлантичного союзу вільних народів. Він висловив переконання, що країни, які мають спільні кордони з Росією, глибше за деякі європейські держави розуміють глобальність і небезпеку загрози, яка йде від Путіна і Кремля.

13 лютого 2017 року Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запевнив, що вибори на території ОРДЛО не відбудуться, доки там перебувають російські окупаційні війська. На цю мить обіцянка перебуває в процесі виконання.

Зазначимо, що раніше Парубій висловив побоювання стосовно можливої атаки на Україну з території Росії та Білорусі одночасно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: