Хімічна зброя Путіна та атака в Сирії: режими-вбивці завжди тягнуться один до одного

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог
Олександр Леоновполітолог

У Сирії застосовано хімічну зброю. Занадто багато свідчень вказує на те, що до цього причетна асадівська авіація. Жахливо, що загинуло так багато цивільних, і просто нестерпно бачити, що серед загиблих – маленькі діти.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«Британське видання ВВС повідомляє, що сирійські повстанці впевнені – це саме союзник Росії Башар Асад застосував смертоносний газ зарин проти непідконтрольної йому провінції Ідліб. Це величезний виклик і тест перш за все для адміністрації Дональда Трампа. Обама свого часу довірився Путіну та програв», - міркує експерт.

Франція вже екстрено скликала Раду безпеки ООН. «По діям РФ в ООН, особливо в разі застосування вето на антиасадівську резолюцію, стане зрозуміло, хто несе відповідальність за цей жахливий злочин. Хоча це зрозуміло вже зараз», - акцентував Березовець.

Жахи Алеппо: кількість людей, убитих військами Асада й РосіїМісто Алеппо залишається кривавою раною на тілі Сирії. За час війни його населення скоротилося на три чверті мільйона – до 1,75 мільйона жителів.

«Терорист Путін буде прикривати терориста та садиста Асада. Принаймні, поки йому це вигідно. А значить, будуть нові смерті та нові злочини. Режими-вбивці завжди тягнуться один до одного», - резюмував політтехнолог.

У той же час політолог Олександр Леонов в коментарі «Слову і Ділу» пояснив, що для РФ війна в Сирії - принципова.

«Те, що РФ увійшла до Сирії та зараз допомагає Асаду утриматися при владі, є останнім елементом, що зберігає її вплив на Близькому Сході», - вважає Леонов.

При цьому, на його погляд, США будуть більш активно застосовувати військову міць.

«Це не обов'язково буде наземна операція, але вони зможуть активніше застосувати авіацію, крилаті ракети. Але якщо Трамп оголосить Асада ворогом, то з огляду на те, що Асад – єдиний союзник РФ і ворог Туреччини, виникне нова лінія конфронтації», - припускає Леонов.

Нагадаємо, у Білому Домі заявили про зміну тактики в Сирії. Офіційну позицію США озвучив держсекретар Рекс Тіллерсон: «долю Асада повинен вирішувати народ Сирії».

Як повідомляється, в результаті можливої ​​газової атаки число жертв перевищило 100 осіб, ще близько 400 страждають від проблем з органами дихання.

Раніше, «Слово і Діло» розповіло, що за час війни населення Алеппо скоротилося на три чверті мільйона. Детальніше про ситуацію в сирійському місті читайте в матеріалі «Жахи Алеппо. Кількість людей, убитих військами Асада та Росії»

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: