НБУ відсудив у Київського судноремонтного заводу майна майже на 300 мільйонів гривень

Читать на русском
Господарський суд Києва задовольнив позов Нацбанку і прийняв рішення стягнути майно Київського суднобудівно-судноремонтного заводу на суму 287 мільйонів гривень.
фото: kssrz.com.ua

Господарський суд Києва задовольнив позов Нацбанку і ухвалив рішення стягнути майно Київського суднобудівно-судноремонтного заводу на суму 287 мільйонів гривень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

Рішення було ухвалене судом 4 квітня за позовом НБУ до майнового поручителя за кредитом рефінансування банку «Фінанси і Кредит».

Небезпечні активи: що робити з російськими банками в Україні?Економіст розповів про шанси, наслідки та назвав причини виведення російських банків з території України.

Нагадаємо, НБУ визнав банк «Фінанси і Кредит» неплатоспроможним 17 вересня 2015 року, після того, як акціонер банку не виконав свої зобов'язання щодо підтримки ліквідності в узгоджені терміни.

У грудні 2015 року ліцензію банку була відкликано НБУ за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб.

В цілому НБУ подав 20 позовів про стягнення боргів за зобов'язаннями банку, щодо 10 з них суди ухвалили рішення на користь Нацбанку.

Банк працював на ринку України з 1999 року, його основними акціонерами були компанії «Асканія» і F&C Realty, контрольовані бізнесменом Костянтином Жеваго.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: