Гонтарева заявила про вихід у відставку

Читать на русском
Керівник Національного банку України Валерія Гонтарева заявила про свій вихід у відставку.
фото: zn.ua

Керівник Національного банку України Валерія Гонтарева заявила про свій вихід у відставку.

Таку заяву вона зробила у відповідь на запитання журналіста під час акції протесту, яка пройшла біля її будинку сьогодні вранці, яку транслював канал «112 Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«Так», – відповіла глава НБУ на питання, чи йде вона у відставку.

Відставка Гонтаревої: останні торгиВалерія Гонтарева обрала вдалий час для відставки: на горизонті замаячив транш кредиту МВФ, а ситуація у світовій економіці сприяє підвищенню українських показників. Але за час на посаді глава НБУ встигла багато не тільки для країни, але й для своїх покровителів, упевнений журналіст Максим Кречетов.

При цьому вона зазначила, що рішення про призначення її наступника на цій посаді перебуває в компетенції Президента Петра Порошенка.

«Я пишу заяву про відставку, а не призначаю нікого на своє місце», – додала вона.

Крім того, вона в черговий раз заявила що не соромиться реформ, які вона провела в країні і порадила всім, хто в цьому сумнівається, прислухатися до думки міжнародних експертів.

У Нацбанку ще ніяк не прокоментували заяви Гонтаревої про залишення посади.

Нагадаємо, 3 квітня заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ірина Луценко заявила, що голова Національного банку України Валерія Гонтарєва написала заяву про звільнення з посади.

Раніше, в інтерв'ю одному з українських видань остання сама сказала, що її місія виконана і вона вже запропонувала Президенту кандидатури людей, які можуть її замінити.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: