Київ наполягає на розведенні сил у Дебальцевому

Читать на русском
Прес-секретар Леоніда Кучми також повідомила, що демілітаризація має пройти й у районі населених пунктів на півдні Донецької області.

Українська сторона вимагає, щоб однією з ділянок для розведення сил і засобів стало Дебальцеве, а також наполягає на демілітаризації зони в районі населених пунктів Саханка, Кумачове, Комсомольське.

Про це повідомила прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групи, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає «Слово і Діло».

У НАТО констатували рекордну кількість обстрілів на ДонбасіЗа словами генсека НАТО Єнса Столтенберга ситуація на сході України залишається предметом глибокої стурбованості.

«21 вересня 2016 року ТКГ підписала рамкове рішення щодо розведення сил і засобів на певних ділянках. Враховуючи недотримання режиму тиші з боку ОРЛО, в Станиці Луганській розведення все ще не відбулося. Йде обговорення нових 4 ділянок. Ми наполягаємо на дотриманні лінії розмежування, зафіксованої меморандумом від 19 вересня 2014 року, й тому однією з ділянок для розведення має бути Дебальцеве, а також демілітаризація зони в районі населених пунктів на півдні Донецької області – Саханка, Кумачове, Комсомольське», – повідомила вона.

Оліфер підкреслила, що головний результат роботи ТКГ у році, що минає, – стримування ескалації на Донбасі.

«Рішення цього блоку питань – точка відліку для повноцінного вирішення всіх інших пунктів Мінських домовленостей», – зазначила вона.

Крім того, вона нагадала, що сьогодні ТКГ ухвалила заяву про необхідність всеосяжного, стійкого, безстрокового припинення вогню напередодні новорічних свят, починаючи з 00:00 24 грудня.

Раніше експерти розповіли «Слову і Ділу» про втрачені шанси українського командування повернути Дебальцеве.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: