Геращенко озвучила, про що говоритимуть радники глав держав «нормандської четвірки» в Мінську

Читать на русском
На зустрічі політичних радників президентів і канцлера ключовими будуть питання гуманітарного блоку і блоку безпеки.
Ірина Геращенко

Політичні радники голів держав "нормандської четвірки" на зустрічі 6 квітня в Мінську обговорять питання безпеки і гуманітарний блок реалізації Мінських угод.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Повинна відбутися зустріч на рівні політичних радників президентів і канцлера. Очевидно, що ключові питання, які там будуть обговорюватися – це питання безпеки, тому що без гуманітарного блоку і блоку безпеки не можна говорити про імплементацію інших блоків Мінських угод», - сказала Вона журналістам.

Перший віце-спікер зазначила, що Україна наполягає на негайному виконанні цих двох блоків.

«І немає жодної зустрічі, жодної телефонної розмови в «нормандському форматі» на всіх рівнях ... де б не постало питання заручників», - додала Геращенко.

Раніше вона озвучила, що на сьогоднішній день відомо про 121 людина, незаконно утримується в полоні у бойовиків на окупованих територіях Донбасу. Водночас, вона констатувала, що візит президента Міжнародного комітету Червоного хреста Петера Маурера в окремі райони Донецької та Луганської областей не сприяв доступу Комітету до тюрем в ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: