Кількість електрокарів в Україні стрімко зростає

Читать на русском
В Україні кількість зарядних станцій для електрокарів зросла з 153 до 577, а кількість швидкісних – з нуля до 44 станцій.

За останній рік кількість авто на електротязі зросла в чотири рази порівняно з роком раніше – до 2593.

Якби не сертифікаційний ступор наприкінці літа, річні показники були б помітно вищими, переконані аналітики галузевого порталу Electrocars, передає «Слово і Діло».

Дані Єдиного державного реєстру Міністерства внутрішніх справ свідчать про те, що в 2016 році кількість автомобілів на електротязі зросла в чотири рази. Станом на 31 грудня в Україні зареєстровано 2593 зелених авто: 1709 автомобілів на електротязі та 884 – з гібридною (можливість використання декількох видів моторного палива в одному авто – Ред.) силовою установкою.

На те, що популярність електрокарів серед українців зростає, вказує й збільшення кількості зарядних станцій. У Києві за рік їх кількість зросла з 38 до 136 точок, на другому місці з розвитку інфраструктури Харків – 92 зарядки. Загалом в Україні їх кількість зросла зі 153 до 577 станцій, а кількість швидкісних – із нуля досягло 44 станцій.

Зараз на одну зарядну станцію припадає приблизно чотири електромобіля. Показово, що кількість електрокарів і зарядна інфраструктура зросли майже синхронно.

Мінприроди пересадить поліцейських на автомобілі з електродвигунамиМінприроди направить 956 мільйонів гривень на технічне переоснащення патрульних автомобілів Національної поліції України в рамках дії Кіотського протоколу.

«Саме за такої мінімальної інфраструктури електромобілі в місті стануть помітними, до того – ринку немає. А за 100 зарядних станцій електромобілям у місті, як рибам у воді. Приклад Києва та Харкова є тому підтвердженням», – вважає CEO ElectroCars Олександр Кравцов.

Відзначимо, що у Верховній Раді України зареєстрований законопроект №5494, яким пропонується скасувати податок на імпорт електромобілів.

Раніше повідомлялося, що продажі електромобілів в цьому році в Україні зросли майже втричі, за результатами 10 місяців 2016 року – до 1123 електрокарів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: