Путін підписав закон про заборону грошових переказів в Україну

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що забороняє переказ коштів з Росії в Україну за допомогою іноземних платіжних систем.
фото: nv.ua

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що забороняє переказ коштів з Росії в Україну за допомогою іноземних платіжних систем.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний портал правової інформації РФ. Закон вступить в силу через 30 днів після його офіційного опублікування.

Документ забороняє транскордонні перекази грошей за допомогою іноземних платіжних систем в разі введення іноземною державою заборон на російські платіжні системи.

Україна припинить виплати пенсій через російські банкиПенсійний фонд України ухвалив рішення припинити соцвиплати в «дочках» російських державних банках, санкції проти яких були введені НБУ.

Такі правила переказу грошей стосуватимуться тільки переказів без відкриття банківського рахунку.

Центробанк РФ повинен буде інформувати на своєму сайті щодо заборон інших держав на діяльність російських платіжних систем.

29 березня російська Рада Федерації схвалила закон, який обмежує грошові перекази з РФ в інші держави за допомогою іноземних платіжних систем.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року Україна заборонила роботу російських платіжних систем «Золота Корона», «Юністрім», «Колібрі», а також система «Міжнародні грошові перекази Лідер».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: