У РФ схвалили заборону на грошові перекази в Україну

Читать на русском
Рада Федерації РФ на засіданні в середу схвалила закон, що забороняє грошові перекази в Україну через міжнародні платіжні системи.

Рада Федерації на засіданні у середу схвалила закон, який обмежує грошові перекази з РФ в інші держави за допомогою іноземних платіжних систем.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Сбербанк» в Україні після продажу змінить назвуУкраїнське відділення «Сбербанку Росії» після продажу буде перейменовано і отримає нову назву - Norvik bankа.

Згідно з документом, у разі запровадження іноземною державою заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані ЦБ РФ, транскордонний переказ з Росії на територію такої держави може бути здійснено тільки за допомогою оператора, який контролюється російськими юридичними особами.

Ці правила будуть поширюватися на перекази без відкриття банківського рахунку.

Банк Росії буде розміщувати на своєму сайті інформацію про запровадження іноземними державами заборон щодо платіжних систем, зареєстрованих ЦБ.

Закон ухвалений під назвою «Про внесення зміни в закон Про національну платіжній системі». Він вступить в силу після закінчення 30 днів після дня його офіційного опублікування. До того норми закону будуть діяти у відношенні вже запроваджених іноземними державами заборон щодо зареєстрованих у РФ платіжних систем.

Україна припинить виплати пенсій через російські банкиПенсійний фонд України ухвалив рішення припинити соцвиплати в «дочках» російських державних банках, санкції проти яких були введені НБУ.

Нагадаємо, що Держдума РФ ухвалила у третьому читанні закон про обмеження грошових переказів з Росії в іноземні держави, в тому числі і Україну, за допомогою іноземних платіжних систем.

Закон передбачає, що у разі запровадження іноземною державою заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані ЦБ РФ, транскордонний переказ з Росії на територію такої держави може бути здійснено лише за допомогою оператора, який контролюється російськими юридичними особами.

У жовтні 2016-го Україна обмежила діяльність ряду російських платіжних систем. Під заборону потрапили у тому числі «Золота Корона« і «Юністрім».

Раніше повідомлялося, що Держдума РФ обмежила грошові перекази в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: