НКРЕКУ призупинить дію абонплати за газ

Читать на русском
Національна комісія з регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг 10 квітня розгляне питання про припинення дії абонплати за газ.

Національна комісія з регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг 10 квітня розгляне питання про припинення дії абонплати за газ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НКРЕКУ.

«Рішення регулятора щодо впровадження тарифів на транспортування і розподіл природного газу буде припинено з метою забезпечення непідвищення загального рахунку для населення», – заявили в комісії.

Питання про припинення дії абонплати за газ буде розглядатися на відкритому засіданні комісії, яке відбудеться 10 квітня.

Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчаєСказано 27 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Крім того, комісія має намір доопрацювати своє рішення і провести додаткові консультації з Кабінетом міністрів щодо збільшення субсидій на послуги з транспортування та розподілу газу.

Також НКРЕКУ ініціює додатковий період для адаптації споживачів з найменшим типорозмірами і перенесе введення окремої плати для цієї категорії споживачів до прийняття рішення щодо зниження тарифів на теплову енергію.

При цьому в комісії нагадали, що введення абонплати за газ був узгоджений з виконавчою владою.

Нагадаємо, так звану «плату за трубу» ввели з 1 квітня. Крім тарифів на газ, українці повинні платити ще й за приєднання їх будинків і квартир до газових мереж.

Президент Петро Порошенко закликав НКРЕКУ і Кабмін призупинити рішення про введення абонплати за газ.

При цьому в самій НКРЕКУ заявляли, що виступають проти скасування абонплати за газ, оскільки ініціюватимуть зниження тарифу на тепло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: