Україна ратифікувала зону вільної торгівлі з Канадою

Читать на русском
Угода набуде чинності в перший день другого місяця після отримання останньої з сторін повідомлення про завершення виконання процедур.

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про ратифікацію угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою».

Про це йдеться на сайті глави держави, передає «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України

«З моменту набуття чинності Угоди, Канада відкриє для українських експортерів 98% свого ринку товарів, що є предметом двосторонньої торгівлі. З огляду на різний рівень економічного та соціального розвитку України та Канади сторони застосовуватимуть принцип асиметричності тарифних зобов’язань, що дозволить нашій державі адаптувати торгівлю з цією країною до умов вільної торгівлі», - йдеться в повідомленні.

ЗВТ з Канадою: чого чекати від взаємної торгової лібералізаціїЗона вільної торгівлі з Канадою може стати як прекрасною можливістю для нарощення експорту, так і насичити український ринок імпортованими канадськими товарами.

Крім того, повідомляється, що документ містить ряд норм і зобов’язань, що стосуються нетарифних заходів, які будуть сприяти тому, що доступ до ринків не обмежуватиметься невиправданими бар’єрами у торгівлі.

Також, угода вплине на збільшення товарообігу між країнами, сприятиме притоку іноземних інвестицій та створення нових робочих місць.

Нагадаємо, 14 березня Верховна Рада ратифікувала Угоду про зону вільної торгівлі з Канадою.

Раніше повідомлялося, що Степан Полторак підпише Угоду про оборонне співробітництво між Україною і Канадою.

Канада має намір завершити ратифікацію Угоди про створення зони вільної торгівлі з Україною у найближчі тижні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: