ЗВТ із Канадою формує трикутник вільної торгівлі – Порошенко

Читать на русском
Створення ЗВТ між Україною й Канадою збільшить обсяг українського експорту, а також залучить інвестиції та створить робочі місця.

Створення ЗВТ між Україною й Канадою збільшить обсяг українського експорту, а також залучить інвестиції та створить робочі місця.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«Український бізнес отримає доступ до північноамериканського ринку. А це і зростання українського експорту, і зростання прямих іноземних інвестицій в Україну, і створення нових робочих місць у будівництві, промисловості та торгівлі. Це також і безмитний доступ на 98% товарних позицій на канадський ринок», – сказав Порошенко.

Порошенко узаконив надання землі під музей Революції ГідностіГлава української держави Петро Порошенко вирішив питання надання землі в центрі Києва під музей Революції Гідності.

Крім того, він нагадав, що ЗВТ також діє між Україною та Євросоюзом, а створення ЗВТ між Канадою та ЄС перебуває на завершальному етапі.

«По суті, йдеться про формування трикутника вільної торгівлі Україна-Канада-ЄС», – зазначив Порошенко.

За його словами, завдяки чинній зоні вільної торгівлі Україна-ЄС на ринках трьох сторін будуть створюватися максимально сприятливі умови для всіх гравців ринку. Президент додав, що ЗВТ є свідченням трансатлантичної єдності й солідарності, а також важливою відповіддю на російську гібридну агресію.

Коментар Президента щодо ратифікації Угоди про вільну торгівлю між Україною та КанадоюАдміністрація Президента України

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ратифікувала угоду про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою.

Раніше Сенат Канади ратифікував угоду про зону вільної торгівлі з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: