Доба в АТО: бойовики 15 разів порушували режим «тиші» на Донбасі

Читать на русском
Протягом неділі, 2 квітня, проросійські терористичні угруповання на Донбасі 15 разів здійснювали обстріл українських позицій, один український військовослужбовець поранений.

Протягом неділі, 2 квітня, проросійські терористичні угруповання на Донбасі 15 разів здійснювали обстріл українських позицій, один український військовослужбовець поранений.

Про це ввечері 2 квітня повідомили в прес-центрі штабу АТО, пише «Слово і Діло».

«Ситуація в зоні проведення АТО стабілізувалася, але російсько-окупаційні війська продовжують здійснювати провокаційні обстріли позицій ВСУ, незважаючи на домовленості тристоронньої групи щодо білоруського режиму припинення вогню», - відзначили в штабі.

Українські військовослужбовці дотримувалися режиму «тиші» і не відкривали вогонь у відповідь.

Найбільшу активність противник виявляв на Маріупольському напрямку: з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вів вогонь по позиціях сил АТО в районі Павлополю, з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілював напрямок Водяного.

Амністія бойовиків на Донбасі та її умови: Луценко розповів подробиціЮрій Луценко розповів, на кого буде розповсюджена амністія на Донбасі та в яких випадках буде прийнято рішення про помилування.

«На одному з будинків населеного пункту Саханка, який розташований на тимчасово непідконтрольною Україні території, ворог, піднявши прапор України, зі стрілецької зброї обстрілював морських піхотинців поруч з Широкино», - повідомили в прес-центрі АТО.

На Донецькому напрямку найбільшу кількість обстрілів зафіксовано у Авдіївці, де тривали обстріли з мінометів калібру 82мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. З станкового протитанкового гранатомета бойовики вели вогонь по позиціях АТО поблизу «Новоселівки II», з ручного протитанкового гранатомета обстрілювали опорні пункти в районі Зайцевого.

На Луганському напрямку з автоматичних гранатометів бойовики вели вогонь по позиціях поруч з н.п. Кримське.

Нагадаємо, напередодні учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську домовилися про припинення вогню на Донбасі з 1 квітня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: