Я вже запропонувала декілька кандидатур свого наступника Президенту – Гонтарева

Читать на русском
Глава Нацбанку Валерія Гонтарева вважає, що свою місію в НБУ вона виконала та розповіла, кого бачить своїм наступником.

Глава Нацбанку України Валерія Гонтарева повідомила, що не має наміру триматися за пост Глави НБУ та вважає, що свою місію в цій ролі вона виконала успішно.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Я ніколи не говорила, що буду працювати в центральному банку все життя. Я вважаю, що свою місію повністю виконала», - заявила вона.

«По-перше, країна перейшла на гнучкий валютний курс і поклала початок нової монетарної політики інфляційного таргетування. По-друге, ми очистили банківську систему від неплатоспроможних банків і посилили її стійкість на майбутнє. А також ми провели повну трансформацію Національного банку в потужний сучасний інститут, перебудувавши всі процеси», - зізналася глава НБУ.

Щодо подальших планів, за її словами, найближчим часом вона намір зайнятися сім'єю.

Хто з українських політиків і коли обіцяв ініціювати звільнення голови НБУ Валерії ГонтаревоїВідразу кілька українських політиків сьогодні звинуватили голову Національного банку Валерію Гонтареву в дестабілізації фінансової системи України й закликали до її відставки. Слід зазначити, що це геть не перші заяви такого роду. Хто з політиків і коли обіцяв зайнятися звільненням Гонтаревої, дивіться нижче.

«Я візьму час на відпочинок і дуже хочу провести його з моєю родиною. Поки що навіть не хочу думати про нову роботу, а далі побачимо», - повідомила вона.

Крім того, як зазначила глава НБУ, нові кандидатури вже запропоновані АП.

«На цій позиції повинен працювати справжній професіонал, банкір, технократ, не політик. Таке моє бачення, і я вже запропонувала декілька кандидатур свого наступника. Але вибір, безумовно, за Президентом. Впевнена, дійсно гідний номінант очолить центральний банк», - розповіла Гонтарева.

Відзначимо, останні тижні в ЗМІ з'явилася інформація про можливу відставку глави Нацбанку та навіть називалася кандидатура Арсенія Яценюка на цю посаду. Проте, в НБУ спростували всі чутки.

Раніше, журналіст Олександр Дубінський на своїй сторінці в соцмережі припустив, що новим головою Нацбанку може стати глава Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук, зазначивши, що в правління НБУ вже входять два підлеглих Лавренчука - Сологуб і Борисенко.

«Слово і Діло» відібрало ряд цікавих обіцянок щодо відставки Гонтаревої з різних приводів і причин. Детальніше у матеріалі «Хто з українських політиків і коли обіцяв ініціювати звільнення голови НБУ Валерія Гонтаревої». Рейтинг відповідальності та всі обіцянки глави НБУ доступні за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: