Бойовики порушили режим тиші 20 разів, 4 українських бійця поранені

Читать на русском
З початку доби російсько-терористичні війська вже 20 разів порушили домовленість про припинення вогню і режим тиші, в результаті четверо українських солдатів отримали поранення.
фото: ТСН

З початку доби російсько-терористичні війська вже 20 разів порушили домовленість про припинення вогню і режим тиші, в результаті четверо українських солдатів отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу штабу АТО.

«Незважаючи на досягнуті домовленості тристоронньої контактної групи щодо припинення вогню з 00.00 1 квітня вздовж усієї лінії розмежування, російсько-окупаційні війська продовжують провокаційні обстріли позицій ЗС України. З початку доби противник 20 разів порушив режим «Тиші». Четверо українських захисників отримали поранення», – йдеться в повідомленні.

Карта АТО: ситуація на сході України на 1 квітняСитуація на сході країни за станом на 00:00 1 квітня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На донецькому напрямку вогнем з мінометів калібру 120 мм і 82мм, а пізніше з озброєння БМП і стрілецької зброї ворог обстрілював опорні пункти поблизу Луганського. З гранатометів різних систем противник вів обстріл захисників Верхньоторецького, а з великокаліберних кулеметів – опорних пунктів в районі Авдіївки.

Зі стрілецької зброї ворог відкривав вогонь в районах населених пунктів Луганське, Авдіївка та Троїцьке. Поблизу Майорського, Авдіївки і Верхньоторецького активно діяли ворожі снайпери.

На маріупольському напрямі з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї російсько-терористичні підрозділи вели вогонь по захисникам Водяного. Зі стрілецької зброї обстрілювали морських піхотинців під Широкиним і Гнутовим.

На луганському напрямку ворог виявляв мінімальну активність, позиції в районі Станиці Луганській обстрілював ворожий снайпер.

«Незважаючи на збройні провокації з боку ворога, українські військовослужбовці суворо дотримуються режиму «Тиші», вогонь у відповідь не відкривають», – підкреслили в штабі.

Нагадаємо, за минулу добу російсько-терористичні війська 94 рази обстріляли позиції ЗСУ, використовуючи переважно важке озброєння, яке заборонено Мінську домовленостями.

У зоні АТО з 1 квітня відповідно до домовленостей Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання конфлікту на Донбасі встановлюється режим припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: