Скільки коштуватимуть комунальні послуги у квітні?

Читать на русском

1 квітня у Києві завершується опалювальний сезон, повідомили у п’ятницю в столичній міській адміністрації. Температурний режим дозволяє вимкнути централізоване опалення й тим самим зекономити кошти й енергоресурси. Невдовзі те ж саме відбудеться й по всій країні, тож українці можуть зітхнути з полегшенням: зимовий період, який для багатьох був шоковим з огляду на комунальні тарифи, ми пережили. Щоправда, маємо й величезну заборгованість: станом на кінець березня за всі комунальні послуги в сумі вона становила приблизно 25 млрд грн.

Безкоштовні ліки: що і як можна буде отримати в аптеках за програмою реімбурсації«Слово і Діло» показало, як має вже з 1 квітня запрацювати анонсована урядом програма реімбурсації ліків, а також принагідно нагадало, хто з політиків обіцяв українцям дешеві медпрепарати.

«Слово і Діло» вирішило з’ясувати, які суми будуть у платіжках українців за квітень. Так, середньостатистична київська родина, що складається з двох дорослих і однієї дитини та проживає в двокімнатній квартирі площею 60 кв. м за середнього рівня споживання комунальних послуг заплатить орієнтовно 2452 грн. Порівняно з іншими регіонами України, це велика сума, але не найбільша. Такій самій сім’ї в Херсонській області доведеться заплатити 2564 грн, в неокупованій частині Луганської області – 2550 грн. А найменше заплатять за «комуналку» мешканці Миколаївщини – всього 1871 грн на родину.

До результатів моніторингу зі зрозумілих причин не включені Крим та окуповані райони Донбасу, а також Закарпатська та Чернівецька області. Закарпаття користується повністю автономним опаленням та гарячим водопостачанням, і там тарифоутворення відбувається за іншим принципом, ніж на решті території країни. Що ж до Чернівців, то там відсутнє централізоване гаряче водопостачання, тож порівняння тарифів також було б некоректним.

Більше про те, скільки заплатять за «комуналку» жителі кожного з регіонів України – в інфографіці «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: