НАБУ перевіряє Садового на корупційні правопорушення

Читать на русском
У Національному антикорупційному бюро України проводять перевірку львівського міського голови Андрія Садового.
Артем Ситник

Працівники Національного антикорупційного бюро України проводять перевірку міського голови Львова Андрія Садового.

Про це директор НАБУ Артем Ситник заявив під час брифінгу в стінах ЛНУ ім. І.Франка, де відбувається його зустріч зі студентами, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Zik.

Журналісти запитали у голови Бюро, чи здійснює відомство розслідування корупційних діянь Садового в контексті того, що раніше мер Львова за власною ініціативою звернувся до детективів із проханням розслідувати звинувачення, які були оприлюднені на нього в програмі на каналі «1+1» у грудні 2016 року.

«Що стосується таких заяв політиків, мовляв, перевірте нас, то це робиться з конкретною метою. Через три дні він скаже – бачите, я подав заяву, а НАБУ ніякого криміналу не відкрило – значить я не корупціонер. Ми, звичайно ж, ці заяви перевіряємо. Але основну перевірку чиновників ми проводимо не на підставі його заяв, а на підставі тих даних, які у нас є і які можуть свідчити про наявність складу злочину», – повідомив Ситник.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України

За його словами, НАБУ проводить перевірку на предмет причетності до корупційних дій Садового, але не по його популістських заяв, а за іншими фактами.

«Чи проводилась перевірка по Садовому – вона зараз проводиться, але не в рамках цієї заяви, а в рамках наших повноважень», – резюмував правоохоронець.

Нагадаємо, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Ситник загалом дав 15 обіцянок, з яких 6 він виконав і 6 – провалив. Рівень його відповідальності – 40%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: