Документів про кредит у $3 млрд у Росії немає – нардеп

Читать на русском
Український уряд не брав на себе жодних кредиторських зобов'язань перед Російською Федерацією на $3 млрд, виданих за президентства Віктора Януковича.

Український уряд не брав на себе жодних кредиторських зобов'язань перед Російською Федерацією на $3 млрд, виданих за президентства Віктора Януковича.

Про це розповів народний депутат України Віктор Пинзеник, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«У нас немає жодних документів між урядами Російської Федерації та України про те, що ми позичали у них гроші. У нас є зобов'язання, оформлені через Ірландську біржу, про випуск єврооблігацій», – заявив Пинзеник.

«Я навіть трохи не розумію дискусій з цього приводу, тому що російський борг – це приватний борг. Росія не позичала нам як уряду, Росія вчепилася в хвіст українських євробондів», – додав Пинзеник.

Говорячи про можливість прийняття Україною умов Росії про реструктуризацію зазначеного боргу в $3 млрд, народний депутат звернув увагу, що ці умови залишаються невідомими, Росія й досі не озвучила їх.

«Росія запропонувала реструктуризувати борг. Чи піде на це Україна? Я не знаю, що запропонувала Росія, тому що це невідомо. Є лише заява про готовність реструктуризувати, але невідомо, про що йдеться», – сказав Пинзеник.

Нагадаємо, раніше Росія зробила Україні та Міжнародному валютному фонду пропозицію, яка, на думку російської сторони, допоможе врегулювати процес виплати Києвом кредиту в розмірі $3 млрд, взятого екс-президентом Віктором Януковичем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: