Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Радник Міністра внутрішніх справ України

Геращенко запевнив, що ВРУ не дозволить Україні виплачувати борг Януковича Російській Федерації

17 січня 2017 року народний депутат України Антон Геращенко запевнив, що Верховна Рада прийме рішення щодо невиплати боргу країни перед Росією (відео:02:00). Зазначимо, що саме сьогодні Високий суд Англії приступить до розгляду позову Російської Федерації до України щодо виплати боргу в сумі 3 млрд доларів. “СЛОВО І ДІЛО” ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки залежить від позиції більшості ВРУ, а не від окремого депутата, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Виконано
Сказано 17 січня 2017 р.

Джерело

  • http://112.ua/video/gerashhenko-my-dolzhny-trebovat-ot-rf-kompensacii-za-gibel-10-tys-chelovek-i-okkupirovannye-territorii-224277.html
  • https://www.epravda.com.ua/news/2017/03/30/623232/
  • https://tsn.ua/groshi/londonskiy-sud-zamoroziv-viplatu-rosiyi-ukrayinoyu-3-mlrd-dolariv-borgu-yanukovicha-966992.html
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2538034-ukraina-vigrala-u-rosii-apelaciu-sodo-borgu-anukovica.html

Результат

Наприкінці березня Англійський суд задовольнив прохання України про подання апеляції до Апеляційного суду та надав загальний дозвіл на апеляційне оскарження з усіх питань. Як повідомлялося, напередодні Високий суд Лондона схвалив прискорений розгляд позову РФ до України щодо євробондів на 3 млрд доларів. Влітку суд прийняв рішення на користь України щодо повного зупинення виконання рішення, винесеного у порядку спрощеного провадження, до завершення розгляду апеляційної скарги України (не раніше 2018 року).

14 вересня Україна виграла у Росії апеляцію щодо "боргу Януковича", однак глава Мінфіну РФ Антон Сілуанов заявив, що Росія звернеться до Верховного суду Англії, яка остаточно ухвалить об'єктивне рішення.

З огляду на те, що станом на липень 2019 року Україна не повинна виплачувати борг Януковича, вважаємо дану обіцянку виконаною.