Порошенко наказав посилити охорону дипломатичних установ

Читать на русском
У ніч на 29 березня невідомі обстріляли приміщення Генерального консульства Польщі в Луцьку, стріляли з вулиці з заднього двору і потрапили у вікно останнього поверху.
Генеральне консульство Польщі в Луцьку

Обстріл приміщення Генерального консульства Польщі в Луцьку змусили Президента Порошенко прийняти рішення про посилення охорони диппредставництв.

Охорону забезпечать силами Нацгвардії України, щоб уникнути можливих провокацій, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України, передає «Слово і Діло».

«Силами Нацгвардії буде забезпечена посилена охорона диппредставництв за дорученням президента», - сказав директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

Нагадаємо, в ніч на 29 березня невідомі обстріляли приміщення Генерального консульства Польщі в Луцьку, стріляли з вулиці, з заднього двору і потрапили у вікно останнього поверху.

На момент вибуху в приміщенні нікого не було, тому ніхто не постраждав, хоча поверхом нижче знаходилися охоронці цього приміщення. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею «теракт».

Міські легенди України. Луцьк: Волинський перинатальний центр«Слово і Діло» продовжує вивчати історію вирішення найбільше болючих проблем міст і регіонів України. На черзі – Луцьк і місцевий довгобуд – Волинський перинатальний центр.

У зв'язку з інцидентом в польське МЗС був викликаний посол України в Польщі Андрій Дещиця. А представництво Польщі в Києві вручить ноту протесту українському МЗС.

За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. СБУ докладе максимум зусиль, щоб в стислі терміни встановити і затримати винних.

Глава СБУ Василь Грицак повідомив послу Польщі в Україні Яну Пекло про заходи, що вживаються СБУ для розкриття інциденту.

«Провокації проти Республіки Польща, які час від часу трапляються в Україні, вигідні тільки одній стороні - Російській Федерації, почерк якої видно здалеку. (...) Ми переконані, що такі дії агресора не зможуть вплинути на взаємини між дружніми українським і польським народами», - йдеться в заяві СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: