Порошенко вимагає повернути військові суди

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив про важливість повернення до системи спеціальних військових судів в країні, вирішення яких не викликатимуть сумнівів в українських військовослужбовців.

Президент України Петро Порошенко заявив про важливість повернення до системи спеціальних військових судів в країні, рішення яких не викликатимуть сумнівів в українських військовослужбовців.

Про це йдеться в його заяві, оприлюдненій на Facebook-сторінці у вівторок увечері, пише «Слово і Діло».

Коментуючи вирок цивільного суду, який засудив бойового генерала Віктора Назарова до ув’язнення на 7 років у зв’язку з катастрофою транспортного літака Іл-76, Порошенко зазначив: «Наші військові виконують свій обов’язок захищати Україну. Інколи ціною власного життя».

«Розумію горе родин. Але по-справжньому винним у загибелі наших героїв є ворог, який віроломно вдерся на нашу землю. Єдиним виправданням цим смертям є наближення ними невідворотної перемоги», - сказано у заяві президента.

«За останні три роки ми виховали нове покоління ініціативних, сміливих, а часом і відчайдушних командирів, які забезпечують захист нашої України. Стриножити їх судовими рішеннями було б нерозумно з точки зору гарантування обороноздатності та безпеки», - додав він.

Порошенко назвав три мети судової реформиПрезидент України Петро Порошенко назвав три мети судової реформи. Зокрема, метою реформи є оновлення судової гілки влади.

«Саме тому я планую запропонувати відновлення спеціальних військових судів відповідно до існуючих міжнародних практик. Оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові спеціалісти, військові експерти і військові судді, а не цивільні. Принаймні зараз, поки триває ця жахлива підступна гібридна війна», - повідомив Порошенко.

Він вважає, що рішення військових судів не будуть ставитися під сумнів українськими військовими.

Як повідомлялося, СБУ завершила досудове розслідування у справі збитого літака Іл-76.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: