Порт «Южний» інвестує понад півмільярда гривень у розвиток нового терміналу

Читать на русском
Морський порт Южний запустить проект розвитку терміналу з перевалки імпортного вугілля для енергетики, коксування і для збільшення обсягів перевалки ЗРС.

Морський порт «Южний» планує запустити проект розвитку терміналу з перевалки імпортного вугілля для енергетики, коксування і для збільшення обсягів перевалки ЗРС.

Як повідомляє прес-служба порту Південний, передає «Слово і Діло».

«Нафтогаз» збирається судитися з ОПЗНАК Нафтогаз України вважає незаконним перехід свого великого боржника – Одеського припортового заводу – на давальницьку (толлінгову) систему і готовий оскаржувати це рішення в суді.

Планується будівництво комплексу вагоноперекидачів з пристроями для роботи взимку, нові стрічкові конвеєри, стакери і судонагрузочные машини. Передбачається, що в цьому році буде інвестовано понад 770 млн грн.

За словами в. о. директора підприємства Віталія Жуковського, зараз порт працює над залученням світового оператора для реалізації спільного проекту модернізації технології та збільшення обсягів перевалки.

«Сподіваюся, це станеться вже скоро, і проект терміналу буде їм дуже цікавий», - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що в порту «Южний» почали будувати новий причал.

Відзначимо, що раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що порт «Южний» передадуть в концесію не раніше 2019-2020 років.

Нагадаємо, Україна очікує перші поставки імпортного вугілля до травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: