Вбивство Вороненкова, чи Справа Литвиненка-2: наслідки для України та Донбасу

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

Вбивство як таке, безумовно, політичне. Мета – більше викликати соціальну, політичну реакцію, ніж звести рахунки з цією людиною.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав політолог Руслан Бортник, передає «Слово і Діло».

«У чомусь ситуація схожа зі справою Литвиненка. передусім щодо ймовірних політичних наслідків», – підкреслив експерт.

На його погляд, серед головних наслідків, до яких має бути готова Україна, – ескалація українсько-російського протистояння, у тому числі блокада, банки та інші прояви.

Крім того, припустив він, не виключено ускладнення геополітичного діалогу між США-ЄС-РФ (візит Меркель до Москви на носі) шляхом демонізації російського керівництва. На цьому самому тлі цілком ймовірно подальше руйнування нормандського формату та мінського діалогу.

Ще одним пунктом, на думку експерта, може бути «підживлення» ідеї нових санкцій проти РФ.

Луценко назвав дві основні версії вбивства ВороненковаОднією з основних версій вбивства екс-депутата Державної думи РФ, який прийняв українське громадянство, Дениса Вороненкова є цілеспрямовані дії Росії.

«Вороненков був політично важливим свідком для суду над Януковичем, але не особливо проінформованим, і вже дав свої свідчення. Головний, хто отримав вигоду від вбивства, – «інтегральна партія війни»: люди, які заробляють політичні та економічні прибутки на війні, є у всіх сторонах конфлікту. Вбивство Вороненкова поглиблює та посилює кризу протистояння, робить ще менш ймовірним вирішення війни», – підсумував Руслан Бортник.

Нагадаємо, Денис Вороненков був убитий 23 березня біля готелю Прем'єр Палас. Вороненков помер на місці. Вбивця встиг поранити охоронця, перш ніж отримав кулю у відповідь. Відомо, що нападник помер у лікарні.

Докладний аналіз того, що сталося, у матеріалі «Під прицілом. Вбивство Вороненков

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: