Події 31 серпня під Радою: огляд обіцянок політиків

Читать на русском
Слово і Діло вирішило зробити огляд обіцянок українських політиків, які стосуються подій кінця серпня 2015 року під парламентом.

За понад півтора року з моменту подій 31 серпня 2015 року під Верховною Радою, коли від вибуху гранати загинули четверо співробітників Національної гвардії, Президент України Петро Порошенко заявив, що «політикани, винні в загибелі нацгвардійців, не понесли відповідальності».

У зв'язку з цим «Слово і Діло» вирішило зробити огляд обіцянок українських політиків, що стосуються даних подій та показати, чи вдалося їм дотримати свого слова.

Наприклад, позафракційний народний депутат Андрій Білецький навіть не з'явився того дня до сесійної зали, хоча й зобов'язався це зробити. А ось його колеги по парламенту, лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк та його заступник Єгор Соболєв виконали свої обіцянки. Нардепи заявили, що 31 серпня «Самопоміч» голосуватиме проти змін до Конституції, і на голосуванні фракція практично одноголосно проголосувала проти зазначеного рішення.

Деякі політики, а саме народний депутат Ігор Мосійчук та колишній парламентар Єгор Фірсов, пообіцяли створити тимчасову слідчу комісію щодо подій під Радою. Однак, ані Мосійчук, ані Фірсов своїх слів не дотримали, а за розслідування подій узялася Генеральна прокуратура.

Не забув узяти участь у роздачі обіцянок і на той момент генеральний прокурор Віктор Шокін, який зобов'язався завершити розслідування подій під Радою в найкоротші терміни. За три місяці досудове слідство не було завершене, хоча 30-м особам, причетним до подій, і було повідомлено про підозру.

Не дотримав свого слова й ще один керівник силового органу, а саме – міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Глава МВС пообіцяв подати зустрічний позов проти лідера Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олега Тягнибока.

А от член фракції «Блоку Петра Порошенка» Віталій Курило свою обіцянку виконав. 19 серпня 2015 року він запевнив, що зміни до Конституції в частині децентралізації будуть ухвалені в першому читанні. У підсумку дану ініціативу підтримали 265 нардепів із 226 необхідних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: