У Кабміні вирішили, кому можна їздити з «мигалками»

Читать на русском
Постанова набирає чинності одночасно з втратою чинності указу Президента України про заходи щодо впорядкування використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв та номерних знаків на службових транспортних засобах.

Кабінетом міністрів затверджено список державних структур, які мають право використовувати спеціальні звукові та світлові сигнальні пристрої на транспортних засобах.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Уряд встановив, що спецсигнали синього кольору можуть встановлюватися при наявності дозволу, виданого уповноваженим органом МВС, виключно на транспортних засобах, які використовуються для пересування осіб, стосовно яких здійснюється державна охорона, на транспорті МВС, Нацполіції, підрозділів безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у ЗСУ, Нацгвардії, податкової міліції, СБУ, Головним управлінням та підрозділами урядового фельд'єгерського зв'язку Держслужби спецзв'язку і захисту інформації, воєнизованими формуваннями, установами виконання покарань та слідчими ізоляторами Державної кримінально-виконавчої служби.

Також спецсигнали синього кольору можуть застосовуватися Національним антикорупційним бюро, Держбюро розслідувань, Управлінням держохорони, Держприкордонслужбою, підрозділами Державної спецслужби транспорту, Держслужбою з безпеки на транспорті, бригадами швидкої медичної допомоги, службами інкасації та перевезення цінностей Нацбанку і банків України, підрозділом відомчої охорони Нацбанку для виконання оперативних завдань.

Світлові сигнальні пристрої червоного кольору можуть встановлюватися як додаткове обладнання виключно на транспортних засобах патрульної поліції Нацполіції і відповідних підрозділів Нацполіції, на які покладено обов'язки щодо забезпечення безпеки дорожнього руху.

Спецсигнали червоного і зеленого кольорів можуть встановлюватися як додаткове обладнання виключно на транспортних засобах відповідних підрозділів Нацполіції та Управління держохорони, які здійснюють супровід охоронюваних осіб.

Дана постанова набирає чинності одночасно з втратою чинності Указу Президента України № 567 від 30 березня 2005 року «Про заходи щодо впорядкування використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв та номерних знаків на службових транспортних засобах».

Нагадаємо, сьогодні Кабмін розподілив 200 мільйонів гривеньна житло для нацгвардійців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: