Штаб АТО: ворог здійснив 94 обстріли за добу, троє військових поранені

Читать на русском
За минулу добу позиції Збройних сил України були обстріляні 94 рази із застосуванням забороненої угодами зброї – «Градів», танків і великокаліберної артилерії. Троє бійців отримали поранення.
фото: Експрес

За минулу добу позиції Збройних сил України були обстріляні 94 рази із застосуванням забороненої угодами зброї – «Градів», танків і великокаліберної артилерії. Троє бійців отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Ситуація в районі проведення АТО ускладнюється. За минулу добу зафіксовано 94 обстріли позицій Збройних Сил України. Порушуючи існуючі домовленості, російсько-окупаційні війська обстрілювали українських захисників зі зброї калібром більше 100мм. Вогневі контакти відбувалися вздовж всієї лінії розмежування», – йдеться в повідомленні.

Карта АТО: ситуація на сході України на 23 березняСитуація на сході країни за станом на 00:00 22 березня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На донецькому напрямку протягом доби найбільше ударів ворог завдав по позиціях під Авдіївкою і шахтою Бутівка, обстрілюючи їх з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, мінометів калібру 82 мм і 120 мм. Зі ствольної артилерії калібру 122 мм противник вів вогонь по захисникам Зайцевого, а поблизу Новгородського українських воїнів обстрілював снайпер.

На маріупольському напрямку епіцентром вогневих протистоянь продовжує залишатися Широкине. По позиціях морських піхотинців ворог вів вогонь з гранатометів, зенітної установки, мінометів калібру 120 мм, танка, РСЗВ «Град-П». Захисників Мар'їнки противник обстрілював з танка, мінометів калібру 120 мм і 82 мм. Поблизу Красногорівки зафіксовано застосування ворогом мінометів калібру 120 мм і артилерійських систем калібру 122 мм, а в районах населених пунктах Водяне і Новотроїцьке російсько-окупаційні війська вели вогонь з великокаліберних кулеметів і гранатометів.

На луганському напрямку з мінометів калібру 120 мм і великокаліберних кулеметів були обстріляні наші позиції в Новозванівка, а з гранатометів різних систем і кулеметів – позиції поблизу Кримського, Попасній і Новотошківки.

Щоб знизити вогневу активність супротивника українські сили неодноразово відкривали вогонь. В результаті обстрілу поранено троє українських військовослужбовців.

Нагадаємо, моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала збільшення кількості випадків застосування важкого озброєння, забороненого Мінській угоді в чотири рази порівняно з минулим тижнем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: