Карта АТО: ситуація на сході України на 23 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 23 березня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

У районі проведення АТО ситуація залишається напруженою, але контрольованою Збройними Силами України. Російсько-терористичні війська продовжують обстрілювати позиції українських захисників. За минулу добу зафіксовано 84 обстріли. Один український воїн загинув ще один був поранений.

Напрямки:

На маріупольському напрямку найбільше обстрілів українських позицій зафіксовано в Широкіно, які ворог обстрілював з мінометів 120 мм і 82 мм калібру, озброєння БМП, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. З артилерійських систем калібру 122 мм і РСЗВ «Град-П», противник вів вогонь по опорних пунктах українських морпіхів поблизу Водяного. Під Павлопілем, Лебединським, Гнутовим і Чермаликом ворог застосовував гранатомети і великокаліберні кулемети. У Мар'їнці наші позиції обстрілював ворожий снайпер.

На донецькому напрямку найбільш гарячою точкою була Авдіївка. Російсько-терористичні підрозділи обстрілювали з мінометів, гранатометів, кулеметів і протитанкових ракетних комплексів. Під Зайцевим по позиціях українських захисників ворог застосував ствольну артилерію калібру 152мм. З гранатометів і великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по опорних пунктах ЗС України під Луганським, Троїцьким та Верхньоторецьким.

На луганському напрямку найбільших ударів ворога понесли захисники Новозванівки, яку російські найманці обстрілювали із 120 мм мінометів, гранатометів і кулеметів. По позиціях в районі Кримського ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм, а під станицею Луганська - з гранатометів і стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: