САП подовжила розслідування у справі Охендовського до 14 квітня

Читать на русском
Спеціалізована антикорупційна прокуратура продовжила термін розслідування у справі глави Центрвиборчкому Михайла Охендовського до 14 квітня.
Олександр Чекменьов/Фокус

Спеціалізована антикорупційна прокуратура продовжила термін розслідування у справі глави Центрвиборчкому Михайла Охендовського до 14 квітня.

Про це розповів голова САП Назар Холодницький, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «LB.ua».

«Детективи на нараді доповіли, що їм не вистачає часу. І я його їм надав. До 14 квітня хочу бачити складений детективами остаточний варіант підозри і чи можна, в кінцевому підсумку, завершити слідство», - зазначив Холодницький.

Крім того, голова САП зазначив, що Охендовський справно виконує всі покладені на нього судом обов'язки: приходить до слідчих, детективів, прокурорів за першим викликом.

«Не хворіє, не переносить викликів. Це слід визнати. Тому говорити, що сьогодні є ризик його втечі, немає правових підстав», - сказав Холодницький.

При цьому він додав, що навіть якщо Охендовський зникне, існує процедура заочного засудження і розшук.

«І не факт, що краще: жити в розшуку або довести в суді свою невинність», - сказав глава САП.

Нагадаємо, сам Охендовський стверджує, що Генеральна прокуратура визнала його потерпілим у кримінальному провадженні щодо незаконного притягнення його до кримінальної відповідальності детективами Національного антикорупційного бюро.

Раніше Солом'янський суд за клопотанням детектива НАБУ частково заарештував майно глави Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: