Охендовський заявляє, що ГПУ визнала його потерпілим

Читать на русском
Генпрокуратура визнала главу Центрвиборчкому Михайла Охендовського постраждалим в кримінальній справі про незаконне притягнення його до кримінальної відповідальності.
Михайло Охендовський

Голова Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовський стверджує, що Генеральна прокуратура визнала його потерпілим у кримінальному провадженні щодо незаконного притягнення його до кримінальної відповідальності детективами Національного антикорупційного бюро.

Про це він сам заявив журналістам, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«16 березня слідчий Генеральної прокуратури України вручив мені пам'ятку про процесуальні права і обов'язки потерпілого в кримінальному провадженні, відкритому за фактом незаконного притягнення мене до кримінальної відповідальності службовими та посадовими особами Антикорупційного бюро», – сказав Охендовський.

За його словами, після вручення пам'ятки відбувся перший його допит як потерпілого, під час якого він розповів слідчому про обставини скоєння детективами і іншими посадовими особами НАБУ злочину щодо нього.

«Були названі особи, щодо яких слідчим шляхом необхідно перевірити їхню можливу причетність до участі в організованій групі, члени якої, діючи за попередньою змовою, з умислом і з перевищенням наданих їм повноважень могли вчинити відповідний злочин», - заявив глава ЦВК.

Нагадаємо, суд заарештував у Охендовського автомобіль.

Раніше САП вирішила оскаржити запобіжний захід голові ЦВК у Вищому спецсуді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: