Синютка обіцяє припинити сміттєвий колапс у Львові через тиждень

Читать на русском
Львівська влада має намір вивезти сміття з усіх переповнених майданчиків Львова у семиденний термін.

Львівська влада має намір вивезти сміття з усіх переповнених майданчиків Львова в семиденний термін.

Про це у вівторок, 21 березня, на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій Львівської облдержадміністрації заявив голова ОДА Олег Синютка, передає Zaxid.net, пише «Слово і Діло».

«Щодо вивезення твердих побутових відходів, то комісія ухвалила аналогічне рішення до того, яке було ухвалено у січні, яке мало забезпечити вивезення відходів зі Львова. Ми спробуємо через 5-7 днів забезпечити вивезення відходів зі Львова», – сказав Синютка.

Карта «подорожей» львівського сміття: як Львів закидав відходами всю Україну18 березня поліція затримала фури зі львівським сміттям в Дніпропетровській області. Напередодні в Донецькій області закрився останній в Україні полігон, який ще прйимав ТПВ зі Львова.

За його словами, відходи вивозитимуть на полігони Львівської області. За дорученням Синютки директор обласного департаменту ЖКГ Назар Романчук до кінця дня має зустрітися з перевізниками та мерами міст області для укладення відповідних договорів.

За словами начальника департаменту житлово-комунальних послуг Львівської міськради Сергія Бабака, зараз у місті 454 переповнені майданчика, це більше третини усіх міських майданчиків.

Раніше львівський міський голова Андрій Садовий вирішив звернутися за допомогою з вивезенням сміття до глави уряду Володимира Гройсмана.

Як повідомлялося, дві державні китайські компанії готові представити проекти будівництва сміттєпереробного заводу у Львівській області.

Нагадаємо, через проблеми зі сміттям у Львові можуть закрити школи і дитсадки.

Слід зазначити, що згідно з моніторингом «Слово і Діло» Синютка дав 63 обіцянки, з яких 27 виконав, а 16 - провалив. Рівень його відповідальності - 43%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: