Садовий попросив Гройсмана допомогти йому з вивезенням сміття

Читать на русском
Львівський міський голова Андрій Садовий вирішив звернутися за допомогою зі сміттям до глави уряду Володимира Гройсмана.
Андрій Садовий, Володимир Гройсман та Олег Синютка

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням допомогти у вирішенні проблеми з вивезенням побутових відходів з міста до початку рекультивації наявної звалища і будівництва сміттєпереробного заводу.

Про це він сказав під час робочої наради прем'єра з міськими, селищними та сільськими головами в рамках засідання правління Асоціації міст України в Києві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Карта «подорожей» львівського сміття: як Львів закидав відходами всю Україну18 березня поліція затримала фури зі львівським сміттям в Дніпропетровській області. Напередодні в Донецькій області закрився останній в Україні полігон, який ще прйимав ТПВ зі Львова.

«Я прошу вас, пане прем'єр-міністре, в продовження нашого вчорашньої розмови ухвалити відповідне рішення, щоб Львів отримав допомогу... щоб ми мали можливість до початку рекультивації нормально вивозити відходи», - сказав Садовий.

Мер Львова зазначив, що отримав листа від Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів із рекомендаціями закрити школи міста через переповненість майданчиків для збору сміття.

За його словами, 17 березня містом було підписано угоду з французькою компанією, яка отримала від уряду Франції підтримку для проведення рекультивації наявного полігону для вивозу побутових відходів.

Також Садовий зазначив, що французька компанія готова взяти на себе розробку проектної документації для будівництва спільно з Європейським інвестиційним банком заводу з переробки побутових відходів.

Нагадаємо, через проблеми зі сміттям у Львові можуть закрити школи і дитсадки.

Слід зазначити, що згідно з моніторингом «Слово і Діло», Садовий дав 328 обіцянок, з яких 139 виконав, а 90 – провалив. Рівень його відповідальності – 42%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: