Зеркаль поінформувала, коли суд у Гаазі ухвалить рішення про заходи проти Росії

Читать на русском
Міжнародний суд ООН у Гаазі має ухвалити рішення про тимчасові заходи проти Російської Федерації за позовом України до кінця квітня.
podrobnosti.ua

Міжнародний суд ООН у Гаазі має ухвалити рішення про тимчасові заходи проти Російської Федерації за позовом України до кінця квітня.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі «5 каналу», повідомляє «Слово і Діло».

«Ми пройшли перший етап, але цей етап – це тільки маленький ланцюжок на нашому шляху залучення Росії до відповідальності. Зараз суд має ухвалити рішення про застосування тимчасових заходів. На мою думку, вони вийдуть у зовсім іншому вигляді, ніж ми їх просили, – і стосовно Конвенції щодо застосування, і щодо ліквідації всіх форм расової дискримінації. Для суду це буде трошки легше, тому що вони проходили цю саму ситуацію з росіянами, і вже було виписано рішення, яке тоді підтримали більшість суддів», – сказала Зеркаль.

«Битва» в Гаазі: шанси України, тактика та наслідки для КремляПолітичний експерт розповів, яку тактику обрала РФ у суді Гааги, та оцінив можливості України в судовому процесі.

При цьому вона зазначила, що важко спрогнозувати реакцію суду і позицію, яку вони виберуть щодо питання заборони фінансування тероризму.

«Тому попередньо ми очікуємо, що це рішення (щодо тимчасових заходів проти РФ – ред.) буде ухвалене до кінця квітня. Але після цього суд ще встановить нам термін для подання основного Меморандуму – він стосується всіх доказів, де ми вважаємо, що Росія порушує вимоги цих Конвенцій. І це, насправді, божевільна робота», – додала заступник міністра.

Нагадаємо, 11 березня в МЗС розкрили подробиці судового процесу за позовом України проти Росії в Гаазі.

Президент Петро Порошенко зазначив, що позов до Міжнародного суду ООН став першим кроком України для притягнення до відповідальності Росії за агресію в анексованому Криму і на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: