Рейтинг ООН: визначено рівень людського розвитку в Україні

Читать на русском
Згідно з опублікованими даними, Україна і Вірменія поділили 84-ю позицію в рейтингу, увійшовши до числа держав з високим рівнем людського розвитку.

Україна посіла 84-е місце у рейтингу країн за індексом людського розвитку.

Рейтинг країн за індексом людського розвитку було складено Програмою розвитку ООН (ПРООН) і опублікований у 2016 році в «Доповіді про людський розвиток 2016», передає «Слово і Діло».

Так, згідно з опублікованими даними, Норвегія, Австралія, Швейцарія, Німеччина і Данія становлять п'ятірку держав з дуже високим рівнем людського розвитку у світі. США знаходяться на десятому місці, а Росія – на 49-му місці.

Мільярдери Forbes: у рейтингу закріпилися шість українцівАмериканський журнал Forbes оприлюднив оновлений лонг-лист щорічного рейтингу мільярдерів, до якого потрапили шість українських бізнесменів.

При цьому Україна, увійшовши до числа держав з високим рівнем людського розвитку поділили з Вірменією 84-ю позицію в рейтингу.

Основні показники, за якими визначався рейтинг держав: очікувана тривалість життя, тривалість навчання та валовий національний дохід на душу населення.

Також враховувалися дані про рівні соціальної захищеності, показники здоров'я і культурного розвитку населення, стану злочинності, охорони навколишнього середовища, участі людей в ухваленні рішень.

Автори доповіді стверджують, що «Доповідь про людський розвиток 2016» - новітній із серії глобальних Доповідей про людський розвиток, публікуються Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) з 1990 року як незалежної, аналітично й емпірично обґрунтованого обговорення найважливіших питань, тенденцій і політичних заходів в області розвитку.

Раніше в ООН повідомляли, що блокада Донбасу змінить життя мільйонів українців.

Нагадаємо, експерт розповів «Слову і Ділу», як ООН може захистити «віджаті» підприємства Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: