У МЗС відреагували на заяву Лукашенка про «табори бойовиків» в Україні

Читать на русском
Посольство України у Білорусі розповсюдило заяву щодо висловлювань Олександра Лукашенка про існування в Україні «таборів бойовиків».
Belsat.eu

Посольство України у Білорусі розповсюдило заяву щодо висловлювань Олександра Лукашенка про існування в Україні «таборів бойовиків».

У документі йдеться, що для білоруського інформаційного простору «актуальними стали питання інформаційної гігієни», повідомляє «Слово і Діло».

«Звинувачення громадян України щодо можливої причетності до екстремістської діяльності, принизливі визначення на адресу героїв Небесної сотні і захисників Революції гідності. Такі інформаційні пасажі ображають честь і гідність українських громадян, не сприяють підтримці авторитету Білорусі як миролюбного майданчика для розвитку конструктивного діалогу, націленого на підтримку добросусідських відносин з Україною», – зазначили українські дипломати.

Таку реакцію викликали заяви Лукашенка про те, що у Білорусі були затримані «кілька десятків бойовиків», яких нібито тренували у таборах поблизу Бобруйська.

«Решта таборів – в Україні, здається, у Литві або Польщі, не буду стверджувати, але десь там», – сказав президент Білорусі.

Нагадаємо, у Білорусі тривають масові протести проти спроби введення «податку на дармоїдство».

Після «Маршів недармоїдів» у трьох містах країни було затримано понад 50 активістів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: