Кабмін попередньо схвалив законопроект про Службу фінрозслідувань

Читать на русском
В українському уряді попередньо схвалили проект закону про Службу фінансових розслідувань.
Володимир Гройсман

Кабінет міністрів України попередньо схвалив законопроект про Службу фінансових розслідувань, яка буде створена замість податкової міліції та підрозділів з боротьби з економічними злочинами Національної поліції та Служби безпеки і оборони.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«Є пропозиція попередньо узгодити цей проект закону, направити його на Раду реформ, розпочати там його обговорення для формування остаточної редакції. І будемо просити український парламент швидко схвалити цей закон», – сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Як уточнив міністр фінансів Олександр Данилюк, представляючи законопроект, під час його підготовки у створеній прем'єром робочій групі було досягнуто консенсусу стосовно головного зі спірних питань – сфери підслідності. За словами міністра, вона буде оптимально обмеженою – включати 21 статтю ККУ, що описують злочини, які завдають державі 80% усіх втрат від злочинів.

Данилюк додав, що у СФР буде ще додаткова підслідність (право розслідування злочинів, які виявляються і прямо пов'язані з основними злочинами) за 11 статтями КК.

Він уточнив, що за пропозицією глави МВС до повноважень служби були додані корупційні злочини, зловживання владою і службовим становищем, але якщо вони не підпадають під повноваження Національного антикорупційного бюро України та Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, Гройсман ініціював створення Служби фінансових розслідувань.

Раніше Верховна Рада не повернула податкову міліцію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: