У Донецькій області торік встановили втричі менше томографів, ніж обіцяв Жебрівський

Читать на русском

Замість дев’яти обіцяних головою Донецької військово-цивільної адміністрації томографів у лікарнях регіону запрацювали лише три.
Павло ЖебрівськийФото: Дарья Решетняк

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський не виконав обіцянку встановити у лікарнях регіону дев’ять томографів протягом 2016 року.

Це зобов’язання чиновника «Слово і Діло» зафіксувало майже рік тому – 30 березня 2016-го.

«До кінця року на Донеччині буде дев’ять томографів. Людям не потрібно буде їхати далеко, щоб зробити діагностику. Передусім комп’ютерна томографія спрямована на виявлення онкозахворювань», – наголосив Жебрівський під час відкриття діагностичного кабінету міської клінічної лікарні Слов’янська, де й було встановлено один із таких апаратів – томограф японського виробництва.

Насправді голова обласної ВЦА мав усі шанси виконати цю обіцянку. Річ у тім, що 3 з 9 обіцяних комп’ютерних томографів, куплені ще за кошти бюджету регіону на 2015 рік, протягом 2016-го були встановлені у медзакладах Краматорська, Слов’янська і Покровська.

Ще 6 томографів були придбані вже за кошти обласного бюджету-2016: 5 апаратів КТ (для Добропільської лікарні інтенсивного лікування, Волноваської, Костянтинівської, Великоновосілківської ЦРЛ і Селидівської міської лікарні), а також один апарат МРТ (для Маріупольської міської лікарні №2). Разом усі 6 апаратів коштували обласному бюджету 39,8 млн грн, повідомив «Слову і Ділу» заступник директора департаменту охорони здоров’я Донецької обласної ВЦА Володимир Колесник.

Однак станом на 6 березня 2017 року, яким датований лист-відповідь на інформаційний запит порталу, 6 томографів, куплених минулоріч, так і не були запущені в роботу: тривали роботи щодо експертизи проектно-кошторисної документації на їх встановлення.

«Слово і Діло» не може зарахувати виконання цієї обіцянки, оскільки фактично обіцяні апарати протягом 2016 року так і не запрацювали.

Таким чином, до досьє Павла Жебрівського додається ще одна, вже 20-та, невиконана обіцянка. Всього «Слово і Діло» зареєструвало 70 зобов’язань чиновника, 27 із яких він реалізував. У рейтингу відповідальності губернаторів України він перебуває на 12-му місці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: