Холодницький просить Британію дозволити допит Онищенка

Читать на русском
Україна надіслала запит до правоохоронних органів Лондона для дозволу проведення допиту народного депутата Олександра Онищенка.

Україна надіслала запит до правоохоронних органів Лондона для дозволу проведення допиту народного депутата Олександра Онищенка.

Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в ефірі програми «Лівий берег з Сонею Кошкіною», пише «Слово і Діло».

«З спецпрокуратур не було ніякого зворотного зв'язку (з боку Олександра Онищенка у справі, - плівок ред.). Коли почалося це виробництво, коли медійна бомба вибухнула, ми не могли не реагувати, і ми дійсно спочатку пропонували, і була узгоджена позиція - ми погодилися з детективами НАБУ і вибрали Варшаву спочатку через географічну близькість, як цього хотів Онищенко», - розповів Холодницький.

За словами глави САП, потім Онищенко відмовився від зустрічі в Варшаві і запропонував зустріч в Лондоні.

«Газові схеми» Онищенка: хто є головним фігурантом справи?Експерт проаналізував, чому «НФ» відмовляється голосувати за зняття недоторканності з Олександра Онищенка, поки не ухвалять закон про спецконфіскацію.

«Ми сказали, що не будемо виконувати забаганки підозрюваного, який ховається від слідства ... Коли постало питання по суті, я сказав, що ми це виробництво закриємо, якщо Онищенко не дасть конкретних показань, тому що під час тієї скайп-конференції, яка була , були загальні розмови ... », - зазначив Холодницький.

Він додав, що представники прокуратури готові поїхати в Лондон, але при цьому необхідно дотримуватися процедури.

«Я не можу просто так взяти квиток на літак і полетіти ... Необхідно, щоб ці доводи і та інформація мала силу і доказову базу, ми повинні дотримуватися процедури», - сказав керівник САП.

Як повідомлялося, в НАБУ чекають дозвіл Інтерполу на арешт Онищенка. Раніше, суд відмовився повернути Онищенку недоторканність.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: