Суд в Криму розгляне справу проти українського журналіста

Читать на русском
У контрольованому Росією суді Сімферополя сьогодні відбудеться розгляд по суті справи проти українського журналіста Миколи Семени.
Алина Смутко/krymr.org

У контрольованому Росією суді Сімферополя сьогодні відбудеться розгляд по суті справи проти українського журналіста Миколи Семени.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Журналіст співпрацював з проектом «Крим.Реаліі» на «Радіо Свобода», проти нього порушили справу за підозрою в закликах до «порушення територіальної цілісності РФ» і заборонили залишати Крим.

У Кремлі свято вірять, що Україна визнає Крим російськимПрес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що, референдум на півострові стався внаслідок подій в Києві, які становили небезпеку жителям Криму.

Захист Миколи Семени, Міжнародна і Європейська Федерація журналістів, а також офіс представника ОБСЄ з питань свободи слова закликали ФСБ Росії випустити журналіста з Криму на лікування, але позитивної відповіді так і не отримали.

Попереднє засідання у справі відбулося в кінці лютого. Тоді захист висловив претензії до лінгвістичної експертизи.

Навесні 2016 року в Криму відбулися масові обшуки, в тому числі у незалежних журналістів, яких підозрювали у співпраці з проектом «Радіо Свобода».

Нагадаємо, стали відомі прізвища європейських політиків, які недавно відвідали анексувати Крим на незаконних підставах.

СБУ повинна проаналізувати інформацію щодо перебування в Криму політиків з європейських та інших країн, для введення проти них санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: