РНБО запровадить санкції у разі підтвердження перебування у Криму світових політиків

Читать на русском
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов доручив Службі безпеки перевірити інформацію про відвідування окупованого Криму українських та європейських політиків.

СБУ повинна проаналізувати інформацію щодо перебування у Криму політиків з європейських та інших країн, для введення проти них санкцій.

Про це в неділю, 19 березня, сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передає «Слово і Діло».

Анексія Криму: як це було«Слово і Діло» показало основні етапи анексії Автономної Реуспубліки Крим три роки тому – у березні 2014-го.

Таким чином він прокоментував поширену російськими федеральними ЗМІ заяву голови комітету Держдуми РФ у справах національностей Руслана Бальбека про те, що в анексований Крим прибули з триденним візитом близько 20 осіб, серед яких депутати Європарламенту, а також політики з країн Європейського союзу, СНД і Латинської Америки.

«СБУ має підготувати і подати на розгляд до РНБО перелік офіційних осіб з Європарламенту, а також політиків з країн Європейського союзу, СНД і Латинської Америки, які за повідомленнями російських ЗМІ, прибули з триденним візитом до анексованого Криму», – сказав він.

За словами Турчинова у випадку підтвердження даної інформації на засіданні РНБО буде розглянуто питання щодо запровадження проти них санкцій.

«Окрім того, перевірці підлягає також інформація щодо перебування у Криму громадян України. У випадку підтвердження інформації щодо участі у цій пропагандистській акції українських громадян, проти них мають бути відкриті кримінальні провадження, відповідно до чинного законодавства», –додав секретар РНБО.

Раніше повідомлялося, що турецький МЗС знову засудив анексію Криму Росією.

Нагадаємо, в Кремлі впевнені, що Україна визнає Крим російським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: