ЄС виступає проти дострокових виборів в Україні

Читать на русском
Європейський союз проти проведення дострокових виборів в Україні, оскільки вони неминуче приведуть до зупинки реформ і політичної нестабільності.

ЄС не підтримує проведення дострокових виборів в Україні.

Про це в інтерв'ю «Європейської правді» заявила представник Єврокомісії, заступник гендиректора директорату NEAR (сусідства і розширення ЄС) Катаріна Матернова, передає «Слово і Діло».

Коаліція: великі торги можуть завершитися достроковими виборамиПолітичний експерт розповіла про ситуацію з парламентською більшістю та пояснила, чому БПП хоче повернути «Батьківщину», «Самопоміч» та РПЛ до коаліції.

«Якщо ви від когось почуєте, що в ЄС зараз є підтримка дострокових виборів в Україні, то це навіть не «альтернативні факти», це просто неправда. Ні в одній з європейських дискусій, ні в одній з інституцій я не чула навіть натяків на це», - сказала Матернова.

За її словами, дострокові вибори не можуть бути в інтересах Євросоюзу.

«Оскільки вони неминуче приведуть до зупинки реформ і принесуть політичну нестабільність. Цю енергію краще спрямувати на виконання амбітних реформ, які стоять перед вами (Україною, - ред.)», - сказала Матернова.

Вона додала, що Євросоюз підтримує діючий уряд, тому що воно прихильне до проведення реформ.

Зазначимо, що 20 березня Президент Петро Порошенко заявив, що дострокові вибори в парламент можуть посилити представництво у Верховній Раді лояльних Кремлю сил, а реформи загальмувати мінімум на рік.

Також раніше Порошенко заявляв, що деякі сили працюють над дестабілізацією і достроковими виборами в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: