У Норвегії схвалили будівництво першого в світі підземного тунелю для кораблів

Читать на русском

У Норвегії схвалили будівництво першого в світі підземного тунелю для кораблів, який отримав назву Stad Ship Tunnel.

Тунель отримав назву Stad Ship Tunnel, і він дасть можливість здійснювати безпечний прохід через вельми небезпечне норвезьке море Стадхавет.

Це море відоме тим, що його штормить близько ста днів на рік, а безліч судів піддається величезній небезпеці, пише GCaptain, передає «Слово і Діло».

На початку березня норвезьк влада дала зелене світло, щоб повністю фінансувати те, що стане першим у світі повномасштабним тунелем для суден, дозволяючи їм минути один з найнебезпечніших прибережних районів. Для побудови Stad Ship Tunnel будуть викопані 1,7 кілометрів породи в найвужчій точці півострова Стад.

Фінансування буде надаватися в два етапи, починаючи з 2018 року і триватиме до 2029 року. Загальна вартість проекту повинна скласти близько 2,7 млрд норвезьких крон, тобто близько 320 мільйонів доларів США.

Норвезька берегова адміністрація, яка відповідає за проект, каже, що будівництво буде включати в себе звичайні вибухові роботи з використанням підземних бурових установок, а також видалення близько 3 мільйонів кубічних метрів твердих гірських порід. З північної частини вхід в тунель буде знаходитися поблизу міста Сельє, а південний буде розташовуватися біля містечка Молде.

Цікаво, що тунель майже не скорочує час, що судна проводять у дорозі. Однак він дозволить зменшити небезпеку, якої люди зазнають у рейсах моря Стадхавет.

Нагадаємо, Норвегія обіцяла побудувати сонячні електростанції.

Раніше повідомлялося, що Норвегія почала будувати стіну на кордоні з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: