У Європарламенті відбудуться дебати щодо питання українських в'язнів в РФ і ситуації в Криму

Читать на русском
Депутати Європейського парламенту в четвер, 16 березня, проведе термінові дебати щодо ситуації в Криму і щодо українських політичних в'язнів, що містяться на території РФ.

У Європейському парламенті заплановано проведення дебатів, присвячене ситуації в аннексированном Криму і питання українських політв'язнів, які перебувають на території Російської Федерації.

Інформація про це опублікована на сайті Європарламенту, передає «Слово і Діло».

Україна закликала ОБСЄ звернути увагу на ситуацію з правами людини в КримуУкраїна в Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй звернула увагу ОБСЄ на права людини в окупованому Криму.

Дебати, які будуть присвячені питанню українських ув'язнених в Росії і ситуації в Криму, пройдуть у першій половині дня в четвер, 16 березня. Вони стануть частиною дебатів, які пройдуть під назвою «Дебати про випадки порушень прав людини, демократії та верховенства права».

Раніше Державний департамент США опублікував звіт про дотримання прав людини, в якому йдеться, що російські силовики влаштували в окупованому Криму широку кампанію залякування з метою придушити незгоду і опір окупації - викрадення, зникнення, фізичні зловживання, політичні переслідування, постійні допити.

Нагадаємо, в грудні 2016 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, згідно з якою Росія визнається державою-агресором, а Крим - тимчасово окупованою територією.

Раніше МЗС України закликало світ посилити тиск на РФ через політв'язнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: