МЗС ФРН: конфлікт на Донбасі не вирішити без болючих компромісів

Читать на русском
Військовий конфлікт на Донбасі не вирішиться без болючих політичних рішень з обох боків протистояння.

Військовий конфлікт на Донбасі не вирішиться без болючих політичних рішень з обох боків протистояння.

Про це заявив в середу офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє кореспондент «Укрінформу» в Німеччині, пише «Слово і Діло».

«Ми вважаємо, що сторони конфлікту повинні проявити політичну волю, це передбачає також болючі політичні рішення з обох сторін щодо виконання Мінських угод», - сказав дипломат.

Згадуючи про угоди, Шефер пообіцяв, що Німеччина і Франція будуть продовжувати робити все можливе для того, щоб все ж втілювати їх в життя, поки є надія, поки одна зі сторін (Україна або Росія) не вийдуть з цих угод, лише тоді не буде сенсу триматися за цей документ.

Експерт: навіть якщо «нормандський формат» «помре», його не закриютьПолітолог розповів про зміну «нормандського формату» та про те, чи можуть вибори в ключових країнах Європи змінити конфігурацію переговорів.

Зокрема він додав, що підписанти - учасники «нормандського формату», зокрема Німеччина і Франція, будуть втішені будь-якими пропозиціями, які можуть спонукати до вирішення конфлікту, уточнивши, що «хороші ідеї є у ​​Вашингтона, у Варшави».

Щодо можливої ​​зустрічі глав МЗС «нормандської четвірки», Шефер зазначив, що вони завжди допомагають знизити ескалацію. Однак вони потрібні лише тоді, коли є готовність. Зустріч минулого місяця в Мюнхені не принесла полегшення, представники Москви і Києва «не доклавши достатньо серйозних зусиль».

Він також звернув увагу на збіг у часі початку блокади і відповідної реакції сепаратистів у вигляді «приватизації» українських підприємств з візитом міністра закордонних справ ФРН Зігмара Габріеля до Москви минулого тижня.

Раніше глава польського МЗС виступив з критикою нормандського і мінського форматів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: