Голова польського МЗС виступив з критикою нормандського і мінського форматів

Читать на русском
Потрібна зміна формату переговорів зі врегулювання конфлікту в Україні, оскільки нормандський і мінський формати не призвели до встановлення миру.
http://wz.lviv.ua

Потрібна зміна формату переговорів з врегулювання конфлікту в Україні, оскільки нормандський і мінський формати не призвели до встановлення миру.

Таку думку висловив голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Onet.pl».

«Нормандський формат, як і мінський формат, призвели до стримування широкомасштабного наступу Росії, проте не до тривалого миру в Україні» – заявив Ващиковський.

Британія, Польща та США: хто стане новим учасником «нормандської четвірки»?Політолог оцінив можливість розширення «нормандського формату» та пояснив, якою насправді є позиція Білого дому щодо України.

«Рано чи пізно прийде думка про необхідність нового формату за участю американців, який може дати більше надій на рішення українсько-російського конфлікту», – сказав він.

При цьому міністр зазначив, що рішення з цього питання прийматимуть політики в Києві.

Крім того, глава польського МЗС знову закликав Росію припинити агресію в Україні, повернути відібрані території і повернутися до співпраці з Україною і Європою.

Сьогодні проходить робочий візит міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Польщі.

Нагадаємо, нафтогазова компанія Польщі PGNiG впевнена, що нова трубопровідна система для імпорту газу з Норвегії через Данію і Балтійське море буде побудована до 2022 року, що дозволить відмовитися від контрактів з російським «Газпромом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: