Карта АТО: ситуація на сході України на 16 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 16 березня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу зафіксований 91 обстріл.

Напрямки:

На донецькому напрямку російські терористи не залишають у спокої захисників Авдіївки, обстрілюючи позиції зі всіх видів озброєння, включаючи важкі міномети і танки. По шахті Бутівка, позиціях біля Кам’янки і Троїцького ворог гатив з мінометів калібру 120, Луганського та Зайцевого – з гранатометів різних систем, БМП та мінометів, Майорська – з мінометів 82 калібру, Пісків – з БМП. По опорних пунктах неподалік Новгородського та Опитного противник вів вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. А близько 23:00 ворог з артустановок калібру 152 мм здійснив провокаційні обстріли в напрямку села Клещівка, що на Бахмутській трасі, і не знаходиться на лінії зіткнення.

На маріупольському напрямку по позиціях під Широкіним та Водяним, російські окупанти вели вогонь з кулеметів, БМП та зенітних установок. Неподалік Павлополя – зі 120 мм мінометів та артилерії калібром 122 мм. В районі Гнутового та Тарамчука з кулеметів та СПГ, а під Новогригорівкою – з БМП. Поруч з Мар’їнкою – з великокаліберних кулеметів, а Красногорівку з мінометів калібру 82 мм та гранатометів.

На луганському напрямку в районі Новоолександрівки та Кримського обстріли велись з гранатометів різних систем та мінометів калібру 82 та 120, неподалік Оріхового з мінометів 82 мм, а Лобачове було обстріляне з автоматичних гранатометів. Опорні пункти неподалік Валуйського – зі стрілецької зброї. Близько опівночі артилерією 122 мм ворог намагався поцілити по позиціях в районі Новоолександрівки та Новозванівки.

Втрати:

За добу поранень зазнали четверо українських військовослужбовців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: